Vanzelfsprekend
in de buurt

1 Soort afval

2 Hoeveel afval

bekijk alle containters » zoeken   »

Pakhuis gebruikt Swill afvalcontainer ACV Bedrijven

Pakhuis gebruikt Swill afvalcontainer ACV Bedrijven

Horecagelegenheid ’t Pakhuis, maakt sinds kort gebruik van een Swill afvalcontainer van ACV Bedrijven. Met de inzet van deze Swill container wil het horecabedrijf het maximale uit het recycling proces van afvalresten uit de keuken halen. Om dit recycling proces van voedselresten goed te laten verlopen werken ACV Bedrijven en ’t Pakhuis samen met Refood, een bedrijf dat Swill afval en organische stoffen verwerkt, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden.

Een nieuwe trend

Volgens Sill Lammers (eigenaar ’t Pakhuis) is hiermee “een nieuw trend gezet”. Door afval goed te scheiden draagt ’t Pakhuis bij aan een milieuvriendelijk verwerkingsproces. Alle (gegaarde) voedselresten worden netjes in de Swill afvalcontainer gedaan van ACV Bedrijven. Het ‘Swill afval’ wordt vervolgens verwerkt door Refood tot een organische substantie voor bio vergisting, oftewel voor groene stroom. Wat overblijft wordt gebruik als compost. Kortom, een milieuvriendelijk en duurzaam proces waar iedereen blij van wordt.

Energie en nieuwe grondstoffen

Bij ACV Bedrijven gaan we ervan uit dat er meer uit afval is te halen, dan alleen de verwerking ervan. Het is een continue proces van verwerken én hergebruiken ten behoeve van een beter milieu. Onze samenwerking met Refood onderstreept dat. Wist u bijvoorbeeld dat 1000 kg. Swill afval zorgt voor 289 kg. minder COuitstoot? Daarnaast levert de verwerking van voedselresten ook energie op en biedt het waardevolle meststof, die weer gebruikt kan worden om nieuw voedsel te laten groeien.


Ga terug naar het overzicht