Vanzelfsprekend
in de buurt

1 Soort afval

2 Hoeveel afval

bekijk alle containters » zoeken   »

Van snoeiafval tot bio-energie

Van snoeiafval tot bio-energie

Wist u dat het snoeiafval dat door ons wordt opgehaald, wordt verwerkt tot compost en bio-energie? Op deze manier werken we samen aan een duurzame omgeving. En dat vinden wij erg belangrijk!  Hoe het proces van snoeiafval tot bio-energie eruit ziet, leest u hier.

 

Snoeiafval recyclen

Wij recyclen onder andere uw snoeiafval. Hoe we dit doen? Wij storten het snoeiafval bij een recyclings- en composteringsbedrijf in Ede. Zij bewerken het tot compostproduct of biobrandstof. Vervolgens brengen zij dit naar het Warmtebedrijf Ede. Hier wordt de biobrandstof omgezet in bio-energie.

Groene energie en bodemverbetering

Bio-energie wordt ook wel groene energie genoemd. Bio-energie ontstaat namelijk door verbranding van groente-, fruit- en tuinafval. Het Warmtebedrijf Ede gebruikt een deel hiervan voor het opwekken van energie voor huishoudens en bedrijven. Op deze manier worden huizen en bedrijven in Ede en omgeving verwarmd met groene energie. Het deel dat overblijft wordt gebruikt voor bodemverbetering.

Goed voor het milieu en uw gezondheid

Groene energie heeft een aantal voordelen. Zo gaat groene energie de opwarming van de aarde tegen, door vermindering van de CO2-uitstoot. Daarnaast is het gebruik van groene stroom ook nog eens voordeliger dan grijze energie, dus u bespaart op uw gasrekening. Ook zorgt het voor minder luchtvervuiling, waardoor dit een goede invloed heeft op uw gezondheid.

Snoeiafval aanbieden

Heeft u ook snoeiafval? Dan kunt u dit door ons laten ophalen. Wij halen alleen grof tuinafval op als u het verzameld in biologisch afbreekbare zakken. Deze zijn verkrijgbaar in de supermarkt. U kunt het snoeiafval ook zelf wegbrengen naar één van onze afvalbrengstations in Ede, Veenendaal, Renkum en Wageningen.  Heeft u zelf geen aanhanger? Dan kunt u gratis een aanhanger lenen op al onze locaties! Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.


Ga terug naar het overzicht