Vanzelfsprekend
in de buurt

1 Soort afval

2 Hoeveel afval

bekijk alle containters » zoeken   »

Goedkoper én makkelijker afval verwerken met een balenpers

Goedkoper én makkelijker afval verwerken met een balenpers

Heeft u veel karton en/of transparante folies? Dan kan een balenpers dé oplossing zijn voor uw bedrijf. Om afval efficiënt te kunnen verwerken, zijn balenpersen namelijk een praktische oplossing.

Hoe werkt een balenpers?

Een balenpers werkt eigenlijk heel simpel: u gooit uw karton of folie in de pers, en de pers maakt er een baal van. De afbeelding hieronder illustreert het proces. Huurt u een balenpers bij ons? Dan betaalt u een vast bedrag per maand. Voor iedere ingeleverde baal ontvangt u daarentegen ook nog een bedrag, waardoor het in veel gevallen voordeliger is een balenpers aan te schaffen dan gebruik te maken van afvalcontainers. De kosten (huur + ledigingskosten) kunt u weer aftrekken van de huur van de balenpers.

Welke soorten balenpers zijn er?

Bij ACV Bedrijven kunt u terecht voor balenpersen van karton/papier en plastic. Karton en papier is namelijk uiterst geschikt voor persen. Wanneer karton in een balenpers komt, verdwijnt de lucht en neemt het volume af. Hetzelfde geldt voor plastic afval: omdat er veel lucht zit in plastic, kan deze lucht gemakkelijk eruit geperst worden en daardoor daalt het volume.

Wat zijn de voordelen van een balenpers?

Het grootste voordeel van een balenpers ten opzichte van een normale rolcontainer is dat het afval wordt samengeperst. Dit betekent dat een grote hoeveelheid karton en/of folies uiteindelijk minder ruimte inneemt. Bovendien houdt u uw ruimte altijd netjes en opgeruimd.

Meer informatie?

Naast een balenpers kunt u bij ACV Bedrijven terecht voor een groot aantal containers: van bedrijfsafvalpersen tot (rol)containers tot archiefcontainers. Voor elk volume en voor elk materiaal hebben wij een passende container. Altijd op maat, altijd op tijd. Heeft u vragen over een (balen)pers of een van onze andere containers? Neem dan gerust contact met ons op.

bron afbeelding: Bramidan


Ga terug naar het overzicht